T +31 (0)4 78 55 55 55        [ Login ]       [ Zoeken ]

TOTAALLEVERANCIER

 

Al sinds de oprichting is Blitta sterk gericht op innovatie. Met onze kennis, ervaring en innovatief vermogen helpen we architecten, bouwbedrijven en projectontwikkelaars beeldbepalende gebouwen en omvangrijke woningbouwprojecten te realiseren. Onze gevelconstructies leveren een duurzame bijdrage aan de leefomgeving binnen en buiten een gebouw. Als co-designer en co-maker zijn we een creatieve en oplossingsgerichte partner tijdens iedere fase van de bouw: van eerste ontwerp tot oplevering en daar zelfs aan voorbij. Denk aan projecten in de DBFMO- en PPS-sfeer, waar de onderhouds- en gebruiksfase van een gebouw eveneens van groot belang is.

 

+ Ontwerp

Dankzij onze eigen ontwerpafdeling zijn we een uitstekende ontwikkelpartner voor architecten, bouwbedrijven en projectontwikkelaars. We bezitten daardoor namelijk de creatieve en innovatieve kennis om verder te denken dan de bekende standaarden. Dit betekent dat de architect een gebouw kan ontwerpen met een unieke, beeldbepalende gevel en dat de aannemer die complexe gevel daadwerkelijk op een veilige en duurzame manier kan opleveren, binnen de planning en financiële grenzen van een project. Vanwege deze meerwaarde worden we vaak als co-designer of co-maker bij een project betrokken.

 

+ Product op maat

We ontwerpen en maken altijd een product dat precies past bij de structuur en bewegingen van dat ene unieke gebouw, of het nu gaat om complete gevelsystemen, gevelbekleding, panelen voor vliesgevels of aluminium kozijnen. We gebruiken daarbij standaardproducten als dat past, maar gaan hieraan voorbij, indien nodig of gevraagd. Bijvoorbeeld omdat de architect nieuwe materialen wil gebruiken of een afwijkende vorm heeft bedacht, of omdat we wegens de gebouwhoogte met grotere windkracht rekening moeten houden. Een ander voorbeeld is dat de omgeving van het gebouw hogere isolatiewaarden vereist, omdat het pal naast een snelweg ligt. We laten onze ontwerpen en prototypes altijd uitvoerig testen en bieden op onze eigen producten dezelfde garanties als op standaardproducten.

 

+ Project engineering

We voelen ons altijd medeverantwoordelijk voor het totale eindresultaat van de gevelconstructie. Daarom leveren wij niet zomaar gevelsystemen of aluminium kozijnen, maar kijken onze engineers altijd goed naar de feiten en de gestelde uitgangspunten in een ontwerp. Worden standaarden en materialen goed toegepast? Past het visueel ontwerp op de outputspecificaties of ontstaan er daardoor mogelijk ergens situaties die om een oplossing vragen? Zo zorgen we voor een gegarandeerde hoge kwaliteit van de hele gevelconstructie.

 

+ Projectmanagement

We bieden aannemers één aanspreekpunt voor de hele gevel van een gebouw of alle gevels in een omvangrijk woningbouwproject. Deze projectmanager stemt de wensen van de opdrachtgever af met onze engineers, hoofd fabricage en montageleider. En omgekeerd geeft hij aan de opdrachtgever aan wat de mogelijkheden zijn en denkt hij mee als ontwerpen, doorlooptijden of bouwvolgordes aangepast moeten worden.

 

+ Productie

We produceren de gevelelementen in de beheersbare en gecontroleerde omgeving van onze eigen werkplaats. Deze bevindt zich onder hetzelfde dak als de kantoorruimte van de engineers en projectmanagers, waardoor ze met elkaar kunnen overleggen als dat nodig is. Onze productiemachines worden direct vanuit de werkvoorbereiding aangestuurd. Gecombineerd met onze eigen intensieve kwaliteitscontrole zorgt deze manier van werken voor producten die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Bovendien kunnen we door deze aanpak snel en flexibel leveren, wat ook bij omvangrijke woningbouwprojecten een enorme meerwaarde is.

 

+ Logistiek / just in time

Doordat we onze gevelelementen zelf ontwikkelen, produceren en monteren is een logistieke planning op maat mogelijk. Onze zelf-lossende vrachtwagen levert de elementen op het juiste moment af bij de bouwplaats. De elementen zijn er dus op tijd en in de juiste volgorde. Deze werkwijze vermindert bovendien de opslagcapaciteit die nodig is op de bouwplaats, wat zeker bij complexe projecten in dichtbebouwd stedelijk gebied een grote meerwaarde is.

 

+ Montage

De gevelelementen worden door onze eigen specialisten gemonteerd. Voor gevels die bestaan uit prefab-gevelelementen zijn doorgaans geen steigers nodig. Bovendien gaat de montage relatief snel, doordat we de elementen direct na het plaatsen van ankers kunnen aanbrengen. Onze specialisten stellen de elementen ter plekke af en leveren de hele gevel wind- en waterdicht op.

 

+ Service en onderhoud

Ook na de montage en oplevering blijven we betrokken bij onze gevelconstructies. Onze expertise op het gebied van preventief onderhoud is de beste garantie voor een langdurig, optimaal gebruik van de gevel. Bovendien vinden we duurzaamheid niet alleen belangrijk voor onze gevelelementen zelf, maar gaan we ook met onze opdrachtgevers graag langdurige samenwerkingsverbanden aan.

 

 

test1 totale gevelsystemen blitta

PREFAB

We zijn trendsetter in de ontwikkeling en productie van prefab gevelelementen. Deze werkwijze is bewezen succesvol om gevels te bouwen met kozijnen, glas en panelen die afwijken van de standaarden. Of om aluminium te combineren met materialen als bijvoorbeeld natuursteen, hout of kunststof. We assembleren deze onderdelen en materialen binnen de ideale condities van onze eigen werkplaats tot complete, monteerbare gevelelementen. Deze verwerking van halffabricaat tot eindproduct hoeft dus niet meer op de bouw, in weer en wind of op grote hoogte, te gebeuren. Bovendien kunnen we de elementen in onze werkplaats controleren en testen en er eventueel technische functionaliteiten aan toevoegen.

Interesse in prefab gevelbouw? Neem contact op >

One-stop shop

One-stop shop

Voor integraal ontwikkelde gevelconstructies, of complex samengestelde delen ervan, zijn wij een One Stop Shop. Kort samengevat betekent dit dat de aannemer een stalen constructie of betonnen skelet maakt en wij alles kunnen regelen wat daar omheen komt. Van ontwerp tot oplevering. We houden ons daarbij aan de esthetische en functionele uitgangspunten van de architect. We zorgen tevens voor een hoge kwaliteit doordat we de gevelelementen fabrieksmatig produceren. Assemblage op de bouw wordt zodoende tot een minimum beperkt.
Deze werkwijze zorgt niet alleen voor een hoge kwaliteit, het voorkomt ook afstemmingsproblemen of vertragingen op de bouw, doordat de aannemer voor de hele gevel slechts met één partij te maken heeft.

 

Lees ook:

TREED IN CONTACT

BEL 0478 55 55 55
MAIL

contactgegevens

VRAAG OFFERTE AAN

MAIL

contactgegevens