T +31 (0)4 78 55 55 55        [ Login ]       [ Zoeken ]

BLITTA. UNIEK.

 

Al sinds de oprichting is Blitta sterk gericht op innovatie. Met onze kennis, ervaring en creativiteit bieden we architecten, bouwbedrijven en projectontwikkelaars totaaloplossingen bij het ontwerp en de bouw van een gevelconstructie. We nemen als co-designer en co-maker graag de verantwoordelijkheid voor de hele gevel op ons. Onze engineers denken mee met architecten over de vraag of en hoe een beeldbepalend ontwerp is te maken. Onze specialisten in de werkplaats zoeken voor ieder project naar de beste methode om de gevelelementen te produceren en te monteren. En we onderzoeken continu hoe we, door nieuwe technische functionaliteiten in onze gevelsystemen te verwerken, een duurzame bijdrage kunnen leveren aan een prettig leefklimaat binnen en buiten een gebouw.

 

 

blitta beeldmerk xs  GESCHIEDENIS

Blitta is een innovatieve ontwerper en producent van gevelconstructies waarmee architecten, bouwbedrijven en projectontwikkelaars in heel Nederland beeldbepalende bouwwerken opleveren. We bestaan al sinds 1874. Toen begon Jan Franssen te werken als dorpssmid in Blitterswijck. De bedrijfsnaam werd van deze in Noord-Limburg gelegen plaats afgeleid.

Vanaf de jaren twintig van de vorige eeuw maakte Blitta stalen stalramen en later ook stalen puien. Daarmee werden we bekend bij architecten in heel Nederland.

In de jaren vijftig vestigde Blitta zich in Venray. Na de opkomst van aluminium als bouwmateriaal van gevels in de jaren zestig zijn we uitgegroeid tot de innovatieve marktleider voor complex samengestelde en integraal ontwikkelde gevelconstructies. 

 

 

blitta beeldmerk xs PARTNERS

Blitta is goed in partnering. Samenwerken, krachten bundelen, zien wij als een van de succesfactoren voor een geslaagd project met een tevreden klant.

Bij elk project zoeken wij die partners die bij de klant en het project passen. Zo werken wij onder meer met gerenomeerde systeemhuizen, glasleveranciers en plaatverwerkers.

 

schucokawneerreynaers

 

blitta organisatie gevelbouw montage

ZAKENDOEN MET BLITTA BETEKENT:

  • samenwerken met een innovatieve partner tijdens het hele traject, van ontwerp tot oplevering van de gevel.
  • de kans verder te denken dan de standaarden in de markt en zo esthetisch en technisch toonaangevende gevels op te leveren.
  • een gegarandeerde hoge bouwkwaliteit van de gevel en de onderdelen ervan.
  • extra aandacht voor de duurzaamheid van de gevel, het gebouw en de omgeving.
  • één contactpersoon voor alle zaken die van invloed zijn op het ontwerp, productie en montage van de gevel.

Neem contact met ons op >

TREED IN CONTACT

BEL 0478 55 55 55
MAIL

contactgegevens

VRAAG OFFERTE AAN

MAIL

contactgegevens