T +31 (0)4 78 55 55 55        [ Login ]       [ Zoeken ]

Campus Woudestein Rotterdam

 

PREFAB GEVELELEMENTEN - KORTE DOORLOOPTIJD

 

studentenhuisvesting woudestein

 

Campus Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam wordt uitgebreid onder het motto ‘Werken aan de campus van morgen’. Doel is faciliteiten te bieden die tegemoetkomen aan de wensen en behoeften van de student anno nu.

Campus Woudestein is een woongebouw met 280 studentenwoningen rijker:

 

 

 

 

 

 Afbeelding: artist impression studentenhuisvesting

 

 

LICHTE GEVEL

Het 25 meter hoge woongebouw werd door bouwbedrijf Cordeel gerealiseerd in opdracht van projectontwikkelaar Peter van Drunen. Om het gewenste aantal woningen binnen de bouwhoogte te realiseren, ontwierp Mecanoo Architecten het gebouw met een constructie van dragende kolommen en slanke vloeren. Er werd gezocht naar een lichte gevel die de vloeren minder zwaar belast.


korte doorlooptijd

In opdracht van aannemer Cordeel Nederland was Blitta vervolgens verantwoordelijk voor het compleet wind- en waterdicht maken van de 280 studentenwoningen op het complex. Daarbij is geanticipeerd op enkele uitdagingen: ten eerste was de totale doorlooptijd erg kort, waardoor snel ontwikkeld moest worden. Daarnaast was ook de montagetijd kort. En als genoemd was een lichte gevel vereist.

Er is in het voorjaar van 2017 hard gewerkt om de woningen aan de start van het collegejaar 2017-2018 op te leveren. Dat is gelukt. 


samenwerking Kingspan Unidek

Blitta heeft in dit project samengewerkt met Kingspan Unidek. Diens zogenoemde 'SIPS'-elementen zijn ingezet. De standaarddetaillering voldeed, op een enkel detail na. Het was prettig dat er dus weinig aan aangepast behoefde te worden, gezien de korte doorlooptijd van het project.

Blitta heeft de elementen in een hal bij Unidek afgebouwd, voorzien van kozijnen en de aanzet voor het zetwerk gemaakt. Zo was het mogelijk de elementen snel en in één keer wind- en waterdicht te plaatsen. Unidek SIPS is een damp-open systeem, dus er hoefde geen energie gestoken te worden in het damp-dicht maken van de naden vanaf de binnenzijde. En bij een geringe bouwdiepte kon toch een goede isolatiewaarde behaald worden.

De totale geveloppervlakte van het pand beslaat zo’n 4.000 m2. De 471 gevelelementen zijn - dus compleet met vooraf afgebouwde aluminiumkozijnen - direct in de bouw gemonteerd in een periode van slechts zeven weken. 

 

foto-impressie van de realisatie:

-prefab-gevelelementen-woudestein
-woudestein-aanvang-begevelen-blitta
-blitta-campus-woudestein-rotterdam
-Gevelmontage-Woudestein
-woudestein-in-aanbouw
-Woudestein-wk19-2017-Blitta
-woudestein-gevelelement
-blitta-gevelbouw-rotterdam
-studentenhuisvestingwoudestein-rotterdam-gevelbouw-blitta
-Woudestein-21jul
-woudestein-campus-rotterdam
studentenhuisvesting-woudestein

 

Bekijk de film die Kingspan Unidek maakte over Campus Woudestein:

Onderstaande film bevat een interview met de projectleider van Blitta op project Campus Woudestein, Frank Vergeldt:

 

 Geïnteresseerd geraakt in Blitta als uw mogelijke gevelbouwpartner? Neem contact op met Blitta >

 

 

Bekijk meer Blitta-projecten  >>