T +31 (0)4 78 55 55 55        [ Login ]       [ Zoeken ]

CasaNova & The Muse - Rotterdam


THE MUSE: Custom made schuifpuien op 74 meter hoogte

aanzichtMuse artimprDe unieke bouwwijze van The Muse, waarbij een verdieping al wind- en waterdicht is voordat de balkons gemonteerd worden, vraagt om een unieke benadering van de gevelinvulling. Ons team ontwikkelde een custom made schuifpui en draagt met prefab oplossingen bij aan een efficiënt, veilig bouwproces.

Hoogbouw en schuifpuien zijn een zeldzame combinatie. Zeker in Rotterdam, waar de vereisten voor windbelasting extra streng zijn. Een standaard schuifpui voldoet dan ook niet voor een 74 meter hoog gebouw als The Muse. Het nieuwe systeem dat wij ontwikkelden, is een combinatie van bewezen technieken. Deze combinatie bestaat uit een kozijnprofiel met een hoge wind- en waterdichtheid en een schuifvleugel.

Volledig geprefabriceerd
Wij maakten eerst een esthetische mockup en een proefpui om de wind- en waterdichtheid te testen. Na akkoord werden de profielen gelakt en gingen de puien in productie. Het gaat om verdiepingshoge puien, in verschillende uitvoeringen en lengtes tot zeven meter. Wij prefabriceren deze puien volledig. In juni 2018 monteerde ons team de eerste pui. Wij zetten de pui na het storten van de vloeren. Daarna volgt de montage van de balkons, die wij weer als steiger gebruiken voor het plaatsen van de volgende pui. De hijsmiddelen die wij gebruiken, met onder andere dubbele zuigers, hebben we zelf ontwikkeld.

Kozijnen, gevels, dakvensters
In totaal produceert, levert en monteert het team van Blitta zo’n 300 vierkante meter schuifpuien. Daarnaast realiseren wij tweehonderd draaivalramen, die in de betonfabriek worden meegestort in de gevelelementen. Zo ontstaan kant-en-klare elementen waarmee de gevel direct dicht is. De schuin vooroverhangende, schuivende dakvensters en de aluminium gevel ter plaatse van de parkeergarage komen ook bij ons vandaan. De binnenafwerking nemen we eveneens mee.

Tekst m.m.v. P. van de Beek en T. van der Heijden

 

CASANOVA: eerste driehoekige woontoren rotterdam 

 

aanzichtCasaNova artimpr

 

Naast het in inmiddels afgeronde ‘The Muse’ is begin 2019 gestart met de realisatie van een tweede woontoren van Wilma Wonen aan de Wijnhaven. Aannemer van the Muse en CasaNova is Smit's Bouwbedrijf BV. De beide torens zijn in symbiose ontworpen door Barcode Architects. Opvallende verschijningen aan de Rotterdamse skyline.

CasaNova is de eerste driehoekige woontoren in Rotterdam. Deze woontoren krijgt met 35 verdiepingen een hoogte van circa 110 meter.  Het gebouw bestaat uit een onderbouw met daarin op de begane grond onder andere twee commerciële ruimtes, een chique residentiele entree. De verdiepingen 2 tot en met 4 bestaan uit Havenappartementen, individuele bergingen en een drielaagse parkeergarage. De toren begint op laag 7 en krijgt slechts drie hoogwaardig afgewerkte appartementen per verdieping. Hier zorgen licht, ruimtelijkheid en uitzicht voor een ongekende woonbeleving. Doordat de beide woontorens letterlijk met elkaar in verbinding komen ontstaat op de vijfde verdieping een daktuin van circa 1.500 m2.

De eerste paal is begin februari 2019 in de grond geslagen. Blitta verzorgt de gevel. 

 

 

 

Bekijk meer Blitta-projecten  >>